Υπηρεσιες

Στην κλινική μας καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα της οδοντιατρικής σας περίθαλψης: Ορθοδοντική, Περιοδοντολογία, Εμφυτευματολογία, Προσθετική, Αισθητική Οδοντιατρική.

Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στην οδοντιατρική φοβία δεδομένου ότι είναι μια κατάσταση αρκετά συχνή που, δυστυχώς, ωθεί πολύ κόσμο να παραμελεί την στοματική του υγεία. Έχουμε εκπαιδευτεί ειδικά ώστε, με πολύ ενδιαφέρον, να βοηθούμε στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Για τους μικρούς μας φίλους, πιο συγκεκριμένα, συνεργαζόμαστε με παιδοψυχολόγο που βοηθά στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε φοβίας και συνεπικουρεί ώστε η επίσκεψη στον οδοντίατρο να μετατρέπεται σε μια ευχάριστη συνήθεια.

Με τεκμηριωμένη την επιστημονική μας κατάρτιση με την απόκτηση ειδικότητας στα κορυφαία πανεπιστήμια της Σουηδίας (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ) και συμμετοχή σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια, επικεντρωνόμαστε στην εκπόνηση ενός σχεδίου θεραπείας που να έχει προοπτική χρόνου και να καλύπτει τόσο τις βιολογικές ανάγκες του καθένα ατομικά, όσο και τις αισθητικές του απαιτήσεις.

Αυτό γίνεται προσφέροντας στον κάθε ασθενή τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται ώστε να πάρει τη σωστή απόφαση σχετικά με την θεραπεία του.

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα διαφανή σιδεράκια έχουν το σαφέστατο αισθητικό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών, μεταλλικών χωρίς να υστερούν σε τίποτα ως προς τις ιδιότητές τους και το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας. Κερδίζουν όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ιδιαίτερα εφόσον έχει πλέον τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Με διαφανείς ή/και λευκούς, όλους τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να καταλάβει ότι φοράτε σιδεράκια.

http://www.gacintl.com/categories/mystiquemb.cfm

ΓΛΩΣΣΙΚΑ – ΑΟΡΑΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ (INCOGNITO)

Είναι μια ορθοδοντική τεχνική που εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα θεραπείας με πραγματικά αόρατα μέσα.
Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τους ενήλικες, όπου οι αισθητικές απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Οι μηχανισμοί τοποθετούνται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών (γλωσσική επιφάνεια, από όπου προέρχεται και το όνομα της τεχνικής) με αποτέλεσμα ο μόνος που γνωρίζει ότι γίνεται ορθοδοντική θεραπεία, είναι ο ενδιαφερόμενος και ο ορθοδοντικός.

Υπάρχουν διάφορα είδη. Σήμερα, τα καλύτερα είναι αυτά που κατασκευάζονται εξατομικευμένα κατόπιν ειδικής παραγγελίας, βάσει οδοντιατρικών αποτυπωμάτων που λαμβάνονται για τον καθένα ξεχωριστά και στέλνονται στο εξωτερικό. Αυτή είναι η τεχνική Incognito 3Μ, η οποία εδρεύει στην Γερμανία.

Ο ορθοδοντικός πρέπει να έχει πιστοποίηση η οποία χορηγείται μετά από εκπαίδευση πάνω στη συγκεκριμένη τεχνική.

Συνέντευξη της κυρίας Ζαμπέλη για την γλωσσική ορθοδοντική:
http://www.shape.gr/news/155/ARTICLE/4156/2011-09-29.html

Με την τοποθέτηση των μηχανισμών δίνονται σαφείς οδηγίες στοματικής υγιεινής
και προτείνεται ειδική οδοντόβουρτσα που βοηθά στη διαδικασία του βουρτσίσματος. Παράλληλα, ελέγχουμε σε κάθε ραντεβού την κατάσταση των δοντιών και των ούλων, ώστε αν κάποια περιοχή έχει “ξεφύγει”, να δοθεί περισσότερη προσοχή.

Πλέον, όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν με αυτήν την αόρατη μέθοδο. Αυτό μάλιστα ισχύει και για όλες τις ηλικίες είτε πρόκειται για εφήβους, είτε για ενήλικες. Τα αποτελέσματα είναι άριστα και γι’ αυτό μπορούμε να προτείνουμε αυτήν την εναλλακτική ανεπιφύλακτα.

Οι μηχανισμοί κατασκευάζονται εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή με σκοπό να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο. Έτσι, δεν ενοχλούν και δεν επεμβαίνουν στη μάσηση και την ομιλία. Φυσικά, τις πρώτες μέρες μετά την τοποθέτηση μπορεί να προκύψουν δυσκολίες αλλά η προσαρμογή είναι ταχύτατη.

Οι μηχανισμοί που τοποθετούνται, κατασκευάζονται από χρυσό. Εντούτοις, πέρα από το αισθητικό κομμάτι που είναι σημαντικότατο, μας δίνεται η δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουμε σε ασθενείς που έχουν αλλεργία στο νικέλιο, μια πολύ συνηθισμένη αλλεργία ιδιαίτερα στις γυναίκες, γεγονός που δεν ισχύει για τα συμβατικά, μεταλλικά «σιδεράκια».

http://www.lingualtechnik.de/home.html?&L=1
http://www.youtube.com/watch?v=IgFAtrXT7Kw

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ-ΑΟΡΑΤΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ (INVISALIGN)

Μια νέα ορθοδοντική μέθοδος, η Invisalign, θεραπεία που γίνεται με τη βοήθεια διαφανών, εξατομικευμένων ναρθήκων.
Ανά δύο εβδομάδες χρησιμοποιούνται νέοι νάρθηκες, όπου ο καθένας σταδιακά “οδηγεί” τα δόντια στη νέα τους θέση. Αφαιρούνται κατά τα γεύματα και για να γίνει σωστή στοματική υγιεινή. Τα δόντια μετακινούνται με την ίδια ταχύτητα και ακρίβεια όπως με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Είναι δύσκολο να αναγνωριστεί από το περιβάλλον ότι κάποιος κάνει ορθοδοντική θεραπεία με τους νάρθηκες αυτούς. Οι νάρθηκες αυτοί πρέπει να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 22 ώρες το 24ωρο.
http://www.youtube.com/watch?v=kVbp-A-uas0
Ο ορθοδοντικός παίρνει αποτυπώματα των δοντιών, φωτογραφίες και ακτινογραφίες τα οποία στέλνονται στην Αμερική, όπου εδρεύει η Invisalign. Εκεί γίνεται ηλεκτρονική σάρωση (scanning) των αποτυπωμάτων και κατασκευάζεται μια ηλεκτρονική τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση των δοντιών. Αφού καθοριστεί το σχέδιο θεραπείας, γίνονται οι εικονικές μετακινήσεις των δοντιών οι οποίες και καταγράφονται σε ένα film. Αυτό το film παρουσιάζεται στον ασθενή και ύστερα από αμοιβαία συμφωνία ασθενή-ορθοδοντικού δίνεται η εντολή για την κατασκευή της σειράς ναρθήκων που διαδοχικά θα φέρουν το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Με αυτή την τεχνική, δηλαδή, μπορεί κάποιος να δει το αποτέλεσμα της θεραπείας στον υπολογιστή πριν καν η θεραπεία αρχίσει.
http://www.youtube.com/watch?v=kKdKxEz67x4&NR=1

Για να εφαρμοστεί, απαιτείται πιστοποίηση η οποία λαμβάνεται ύστερα από ένα κύκλο ειδικών μαθημάτων που εξουσιοδοτούν τον ειδικό ορθοδοντικό.
http://www.invisalign.gr